Bloemen in de Steylsstraat in Laken, de plek waar Gaël zaterdagnacht 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

| Schietpartij in Laken: bloemen in de Steylsstraat, de plek waar Gaël op 23 maart 2024 werd doodgeschoten.

Dodelijke schietpartij Laken: man niet gedood voor schuld van 1.000 euro, zegt familie

© Belga
31/05/2024

De familie van Gaël M., de man die op 23 maart werd doodgeschoten, heeft nooit verklaard dat de man zou zijn gedood wegens een geschil over 1.000 euro.

Dat laat ze weten in een reactie aan persagentschap Belga.

Verschillende media hadden in de nasleep van de feiten gemeld dat het slachtoffer schulden zou hebben gehad. Nog volgens de familie was er ook geen sprake van achterstallige huurschulden.

Gaël M. werd op zaterdag 23 maart omstreeks 23.50 uur neergeschoten in de Steylsstraat in de Bockstaelwijk in Laken. Het slachtoffer overleed om 0.20 uur nadat de eerste hulpverleners nog tevergeefs geprobeerd hadden om hem te reanimeren.

Kort na de feiten kon al een eerste verdachte opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst worden. In de voorbije weken werden dan nog drie verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Onduidelijk motief

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar zou niets te maken hebben met het drugsmilieu. Het slachtoffer was wel geen onbekende voor het gerecht. Gael M. was al meermaals veroordeeld, onder meer voor een gewelddadige diefstal van een horloge, drugsfeiten en factuurfraude.

Meteen na de feiten werd gemeld dat hij ook een huurachterstand van 6.000 euro zou hebben gehad, en verschillende media meldden dat zijn familie op sociale media verklaarde dat M. gedood was voor een geschil over 1.000 euro.

"Niemand van onze familie heeft dat ooit beweerd", verklaart Sandra M. de zus van Gaël M. donderdag. "Die informatie is vals en is gebaseerd op een gerucht op sociale media. Het onderzoek loopt en noch onze familie, noch de gerechtelijke autoriteiten kennen de juiste omstandigheden van zijn dood. Wat de beweerde achterstallige huur betreft, vinden we het ongepast en onkies om zonder bewijzen in het privéleven te graven van iemand die zich niet meer kan verdedigen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni