Families die pand in Vorst bezetten, worden naar tijdelijke opvang gebracht

© Belga
31/01/2024

De families die sinds twee maanden het pand op de Belgradostraat 74 betrekken, zullen naar een andere tijdelijke opvangplek worden gebracht. Dat heeft de Brusselse deelgemeente Vorst woensdag bekendgemaakt. Het gaat om 101 personen van Oekraïense, Moldavische en Bulgaarse origine die in het kantoorgebouw wonen.

De gemeente Vorst - die het pand in 2016 aankocht - wil twaalf sociale woningen in het gebouw vestigen. Het plan was om de werken op 15 januari te beginnen, waardoor de tijdelijke bewoners uitzetting boven het hoofd hing. In het licht van de winterse temperaturen besloot burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) om de werken uit te stellen tot begin februari. Op die manier kon het bestuur ook actief zoeken naar een oplossing voor de 101 Oekraïners, Moldaviërs en Bulgaren.

Allemaal samen

"Na alle opties in de gemeente te hebben onderzocht, hebben we een oplossing gevonden voor tijdelijke huisvesting in een naburige gemeente", aldus de gemeente. Dat gebeurde dankzij de medewerking van het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS), minister van Sociale Actie Alain Maron (Ecolo) en Bruss'Help.

In de komende dagen zullen de gezinnen in het centrum worden ondergebracht, allemaal samen zoals gewenst. Daar zullen ze ook toegang krijgen tot sociale hulp en gezondheidsondersteuning, klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni