Tachtig krakers toch niet uit pand in Vorst gezet

RV
© BRUZZ
16/01/2024

De tachtig krakers van de Belgradostraat 74 in Vorst moeten het pand dan toch niet verlaten. Dat heeft de gemeente beslist. Ze kunnen er tot 8 februari blijven en zouden erna een andere plek toegewezen krijgen.

Tachtig Moldaviërs en Oekraïners, onder wie dertig kinderen, kraken al twee maanden een gebouw in Vorst, maar dreigden uit het gebouw gezet te worden omdat de veiligheidsrisico’s te groot zouden zijn.

Woensdag gaan enkele vertegenwoordigers van de krakers in gesprek met de gemeente. Die zoekt een oplossing voor de mensen na 8 februari.

“Met de hulp van het kabinet van minister Alain Maron en Bruss’help zoeken we naar een pand voor de groep mensen”, zegt de woordvoerster van de burgemeester Vorst, Mariam El Hamidine (Ecolo). Omdat het koudeplan tegen eind februari op zijn einde loopt, hopen ze dat er al plaats zal vrijkomen in de opvang van dak-en thuislozen. Volgende week zou er meer informatie moeten komen over de nieuwe opvangplaats.

De gemeente heeft het gebouw in handen sinds 2016. De bedoeling is dat het op termijn wordt verbouwd tot twaalf sociale appartementen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni