| Een lange stoet met MIVB-bussen die moeten omrijden.

File na 'fladderende' gevelplaat in Europese wijk

© BRUZZ
24/01/2024

Een gevelplaat van het gebouw The One in de Europese buurt dreigde woensdag tijdens de avondspits los te komen. De brandweer werd opgeroepen om het gevaarte vast te zetten, wat voor files zorgde. “Morgen moet de ondernemer het pand laten nakijken.”

De brandweer werd rond 16 uur opgeroepen vanwege een loszittende gevelplaat op de achttiende verdieping van The One, een gebouw in de Europese wijk met woningen, kantoorruimtes en winkels.

Brandweermensen zijn van een balkon op één van de hoogste verdiepingen klimmend afgedaald naar de achttiende verdieping, waar de losgekomen plaat "in de wind fladderde", aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Het gaat om een decoratieve plaat, die was vastgemaakt met een haak. De brandweer heeft het gevaarte nu met vijzen vastgezet.

De verantwoordelijke van het pand is ter plaatse gekomen en zal volgens de brandweer donderdag het hele pand goed nakijken.

Iets voor 18 uur kon de brandweer de operatie met succes afsluiten.

Twee straten waren daarom tijdelijk afgesloten om ruimte te maken voor de brandweervoertuigen. Volgens de politie was dat naast de Jacques de Lalaingstraat ook de Etterbeeksesteenweg.

De MIVB laat weten dat verschillende buslijnen een omweg hebben gemaakt vanwege de tussenkomst van de hulpdiensten. Buslijnen 12, 21, 36, 59 en 64 moesten ruim een uur lang omrijden. Ook automobilisten voelden de impact van de wegafsluitingen, te zien aan de filevomring rond het Schumanplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni