Food Dignity deelt opnieuw iftar-pakketten uit tijdens Ramadan

LV
07/03/2024

Vzw Food Dignity, de voedselbank van Job Dignity die op verschillende plaatsen in Brussel opereert, zamelt ook dit jaar opnieuw eten in voor iftar-pakketen tijdens de Ramadan. "We zien veel solidariteit in deze periode", vertelt Awatif Majid, oprichtster van Food Dignity.

Maandag begint de Ramadan, vanaf dan vasten moslims opnieuw van 's ochtends vroeg tot de zon ondergaat. Na een hele dag niets eten en drinken, is er niets zaliger dan aan te schuiven aan een volle tafel voor de iftar, de maaltijd die het vasten breekt. Niet iedereen kan die tafel even makkelijk vullen, maar de ramadan draait ook en misschien zelfs vooral om solidariteit. En dus zamelen ze bij Food Dignity aan het Zuidstation nu al voedsel in voor families die het moeilijk hebben.

De pakketten bestaan onder meer uit harira (een soort dikke soep), tajine, dadels, karnemelk en zoetigheden en zijn niet alleen verkrijgbaar voor moslims: “Ook daklozen, sans-papiers, heel oude mensen, ouder dan 85, maar ook kinderen uit de buurt, Oekraïners, Polen, Belgen, migranten, alleenstaande moeders, enzovoort,” zegt Majid. “De ramadan is een moment van delen, zonder onderscheid te maken in geslacht of afkomst. Iedereen is welkom zonder inschrijving,” klinkt het.

"Het is spijtig dat wij nog steeds moeten bestaan, maar voor mij is dit een soort roeping. Niet alleen tijdens de Ramadan, maar het hele jaar door proberen wij mensen die het nodig hebben van voedsel te voorzien", besluit ze. Vorige jaren bracht het initiatief veel volk op de been, wat zelfs tot wachtrijen aan het Zuidstation leidde. Gemiddeld deelde de organisatie tijdens de Ramadan van vorig jaar, meer dan zes keer meer maaltijden uit dan in gewone maanden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni