BRUZZ I JP 

| Joodse studenten verzamelen begin mei voor het kantoor van de rector van de ULB naar aanleiding van het groeiend anti-semitisme op de campus.

Forum der Joodse Organisaties roept universiteiten op 'Israëlische boycot af te wijzen'

© Belga
30/05/2024

Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) roept de Belgische universiteiten op "om de rug recht te houden" en niet in te gaan op de vraag van pro-Palestijnse activisten om de relaties met Israëlische universiteiten in instituten te verbreken. Dat stelt de organisatie donderdag in een persbericht.

Aan verschillende universiteiten, ook aan de VUB en de ULB, voeren studenten al weken actie en bezetten ze gebouwen. Ze roepen de instellingen op om de samenwerking met Israëlische universiteiten en kennisinstellingen stop te zetten, uit protest tegen de geweld in de Gazastrook. Een aantal universiteiten gaf al gehoor aan die oproep.

Van een stopzetting van de samenwerking zullen studenten in beide landen "de dupe worden" en zullen wetenschappelijke gezamenlijke projecten vertraging oplopen, reageert het FJO. Als universiteiten toegeven "aan een dergelijk schandelijk verzoek" zal dat geen bijdrage leveren "aan een verbetering van de toekomst van de Palestijnen", klinkt het nog.

Volgens het FJO onderbouwen de activisten hun verzoek niet met feiten en blinkt het verzoek uit "door volstrekte eenzijdigheid en anti-Israëlische en antisemitische vooringenomenheid"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Forum der Joodse Organisaties , gaza oorlog , boycot Israël , boycot universiteiten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni