Gehuwde David Nas tot priester gewijd in basiliek van Koekelberg

© Belga
03/02/2024

De 33-jarige David Nas, seminarist van de Chaldeeuws-Katholieke gemeenschap, is zaterdag in de basiliek van Koekelberg tot priester gewijd. Opmerkelijk is dat Nas getrouwd is en drie kinderen heeft.

De Chaldeeuwse Kerk waarvan Filip Nas lid is, is een van de oosters-geünieerde katholieke kerken die deel uitmaken van de Rooms-Katholieke Kerk en met een eigen kerkelijke organisatie. Voor hun priesters is er geen celibaatsverplichting.

Kardinaal Louis Raphael Sako, het hoofd van de Chaldeeuwse Kerk, ging de viering in Koekelberg voor, samen met Luc Terlinden, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

De familie van Nas is afkomstig van Zuidoost-Turkije. Net als veel christelijke gezinnen moesten ook zij vluchten wegens politiek-religieuze spanningen en kwamen ze terecht in Europa. De familie Nas werd opgevangen door de zusters ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, waar ze een nieuw leven opbouwde. David, de jongste van het gezin, werd in Mechelen geboren.

In 2013 trouwde Nas met zijn vrouw en het echtpaar kreeg drie kinderen. In 2015 meldde Nas zich aan voor de priesteropleiding in het Johannes XXIII-seminarie in Leuven. In februari vorig jaar werd hij in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen tot diaken gewijd.

2024-03-02-Priesterwijding David Nas

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni