| Het Noordstation.

Gewonde bij vechtpartij vlakbij Noordstation

© Chris Verhaeghe
22/04/2024

In Schaarbeek is in de nacht van zaterdag op zondag een gewonde gevallen bij een zware vechtpartij in de buurt van het Brusselse Noordstation. Het slachtoffer werd omsingeld door een twintigtal personen, waarvan sommige gewapend waren met stokken en staven. Eén verdachte werd opgepakt.

“In de nacht van zaterdag op zondag rond 2.00 uur werd de politiezone Brussel-Noord opgeroepen voor een persoon die naar verluidt omringd was door een twintigtal mensen in de Dupontstraat”, zegt Amaury Verhoustraeten van het Brusselse parket.

Verschillende betrokken zouden gewapend zijn geweest met stokken en staven. "Toen de patrouilles arriveerden, gingen aanwezige mensen opzij, terwijl ze wel in de buurt bleven.”

De politie kon één verdachte oppakken, die momenteel nog wordt verhoord. Ook een getuige en het slachtoffer konden een verklaring afleggen.

"Op dit moment kunnen we geen details geven over de precieze redenen voor deze bijeenkomst of de rol van de mensen die door de politie zijn ondervraagd”, aldus Verhoustraeten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni