Grootste blockchain-evenement van Europa strijkt neer op de Kunstberg

JP
© BRUZZ
08/07/2024
Updated: 09/07/2024 17.48u

De Ethereum Community Conference Week heeft 6.000 tickets verkocht en trekt naar schatting nog eens het dubbele aantal bezoekers voor de randactiviteiten. EthCC Week vindt meestal plaats in Parijs, maar is uitgeweken naar Brussel vanwege de Olympische Spelen.

De EthCC Week vindt plaats van maandag 8 juli tot donderdag 11 juli. Het hoofdprogramma wordt gehouden in conferentiecentrum Square Brussels en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Het doel van het festival is om mensen samen te brengen die werken met Ethereum, een open-source blockchain-systeem ontwikkeld door de Russo-Canadees Vitalik Buterin, dat werd gelanceerd in 2015.

Buterin zelf zal ook spreken op de conferentie, samen met nog eens zo'n 250 andere sprekers. Brusselse sprekers zijn onder meer Xavier Damman, bekend van Citizen Corner in Schaarbeek en de Citizen Wallet, een app om lokale munten in op te slaan en te gebruiken. Kris Decoodt, mede-oprichter van de Commons Hub, een nieuwe ruimte voor werk, ontmoetingen en idee-uitwisseling in het stadscentrum, neemt ook het woord tijdens het evenement.

Gratis randprogramma

Naast de 6.000 bezoekers die worden verwacht op de Kunstberg, zullen de randactiviteiten naar verwachting nog eens het dubbele aantal mensen trekken. Het randprogramma biedt nog zo'n 150 evenementen gepland in de rest van de stad: van hackatons tot sportsessies en workshops tot feesten. Deze evenementen zijn gratis en zijn gebundeld op de website www.ethccweek.fr.

Een paar voorbeelden: de Commons Hub zet de deuren open voor een reeks lezingen en workshops op het kruispunt van duurzaamheid en technologie onder het motto 'Regen Village'. Ook het multidisciplinaire centrum RESET zet de deuren open voor de tentoonstelling DIGITAL AF, met werk van twintig kunstenaars die AI, hologrammen en 3D verkennen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni