Maandag heeft de Stad Brussel nieuwe artistieke installaties ingehuldigd op de Vismet. In een van de vijvers kwamen vijf grote 3D-eenden terecht die eruitzien zoals je ze in een eendjesvangkraam vindt. In de andere vijver kwam een groot BXL-logo.

Nee, het is geen aprilgrap. De stad huldigde de artistieke installaties wel met opzet in op "de gezelligste dag van het jaar" om de installaties "vol kleur en vreugde" in de verf te zetten.

De eenden zijn 1.60 meter tot 2.50 meter groot en zijn gemaakt van minerale vezels verlicht door zonnelampen. Ze zullen nog tot 21 september de vijvers tegenover de Sint-Katelijnekerk sieren. Ook een groot 'BXL'-logo met waterlelies verfraait de andere vijver tijdens de zomer.

Daarnaast organiseert de stad elke eerste zondag van de maand in de buurt van 14.00 tot 19.00 uur gezinsactiviteiten zoals kinderworkshops, puzzel- en eendjesvissen, op afstand bestuurbare boten, verhalen vertellen aan boord, waterfietsen voor kinderen.

Dit project maakt deel uit van het streven om de winkelstraten te verbeteren met respect voor de rust van de buurtbewoners, legt Fabian Maingain, schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel, uit. "Het is een geweldige kans om deze historische bezienswaardigheid in het stadscentrum op een leuke manier te ontdekken, met vrienden of familie, terwijl je profiteert van de hotels, restaurants en winkels in de omgeving."

54697a64-dsc04429.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni