Herbekijk BRUZZ 24 over gevolgen banenverlies bij Audi Brussels

© BRUZZ
29/03/2024

Bij Audi Brussel in Vorst verliezen 371 uitzendkrachten hun baan omdat de vraag naar de Q8 e-tron, het enige model dat er van de band rolt, te laag is. Voor de betrokkenen is het een bittere pil om te slikken waarbij de bruuske communicatie van Audi niet helpt. Onder de vakbonden klinkt de roep om te staken steeds luider.

“Dit is een beslissing die ons zwaar valt”, stelt de woordvoerder van Audi Brussel Peter D’Hoore. “We wensen alle interim-medewerkers te bedanken voor hun inzet en de geleverde prestaties.”

De christelijke vakbond ACV wil nu zo snel mogelijk duidelijkheid over hoe de getroffen medewerkers ondersteund kunnen worden in hun zoektocht naar een nieuwe job. De liberale vakbond ACLVB heeft vrijdag zijn steun uitgesproken voor de stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ABVV donderdag indiende.

Crematorium

In Evere opent na drie jaar werken en een kostenplaatje van meer dan negen miljoen euro het nieuwe creamtorium dat nu volledig operationeel is. Tot nu toe konden Brusselaars enkel terecht in Ukkel voor een uitvaart met crematie.

Het crematorium beschikt over twee crematieovens die 5 tot 6 crematies per dag kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er ook twee ruime ceremoniezalen, goed voor maximaal 700 mensen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni