La Câlinerie via Facebook

| Kaaswinkel La Câlinerie in Jette.

Jetse kaaswinkel heropent na reeks diefstallen en aanvallen: 'Ik laat me niet doen'

© BRUZZ
09/05/2024

De kaaswinkel La Câlinerie in Jette gaat zaterdag weer open. Eigenares Amandine Bourgueil had de winkel gesloten na een reeks diefstallen en aanvallen. "We hadden tijd nodig om op krachten te komen", zegt ze daarover nu. De politie heeft intussen een onderzoek geopend naar de incidenten.

De 26-jarige Amandine Bourgueil had op 1 december vorig jaar haar kaaswinkel La Câlinerie geopend in de Lakenselaan. Maar eind april sloot ze al de deuren na verschillende incidenten. In amper zeven dagen was ze beroofd, twee keer aangevallen in de winkel, én werd er ingebroken bij haar thuis, vertelde ze toen over haar "nachtmerrieweek".

De winkel gaat zaterdag weer open, kondigt ze nu aan op Facebook. "We hebben een paar dagen de tijd genomen om aanpassingen te doen, onze beveiliging te versterken en weer op krachten te komen", schrijft ze. "Hartelijk dank voor jullie geduld en steun tijdens deze periode. Jullie berichten waren een bron van troost."

Gekend bij de politie

"Ik wil me niet laten doen. We moeten blijven vechten", vertelt Bourgueil aan BX1.

Na het bericht over de sluiting heeft de eigenares samengezeten met de politie. Na het bekijken van de camerabeelden bleek het om personen te gaan die gekend zijn bij de politie. "De zaak werd heropend", zegt ze, "en de daders werden gedagvaard".

Bovendien wordt een pv opgesteld voor intimidatie voor de kleinere incidenten.

Volgens de eigenares is ook de Jetse schepen van Handel langs geweest, die winkeliers wilde opleiden na een toename van het aantal diefstallen. Maar daar heeft ze intussen niets meer van gehoord. "Schandalig", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Samenleving , overval , kaaswinkel la câlinerie , Jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni