Jobdag federale politie: 'Hier is het nog mogelijk een volledige carrière te maken'

© BRUZZ - Belga
25/05/2024

De federale politie organiseert zaterdag haar zogenaamde Job Day in Etterbeek. Het evenement is "het ideale moment om verschillende specialisaties te ontdekken, alsook de talrijke carrièremogelijkheden binnen deze diensten", klinkt het.

Het is de derde keer dat de specifieke jobdag van de federale politie plaatsvindt. De focus ligt op gespecialiseerde jobs, zegt persattaché Jana Verdegem.

Bezoekers kunnen er praten met personeelsleden van de politieschool om meer informatie te verkrijgen over de selectieprocedure en de verschillende voorbereidingsmogelijkheden. Zo is het er ook mogelijk om mee te doen aan een simulatie van de sportproef die vereist is om toegelaten te worden. Daarnaast zijn er ook verschillende demonstraties en het labo van de Federale Gerechtelijke Politie Brussel bootst een crime scene na.

20240525_ERIC_SNOECK_FEDERALE_GERECHTELIJKE_POLITIE.jpg

BRUZZ I KVDP

| Eric Snoeck, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie.

Eric Snoeck, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie, gaf zaterdag nog eens aan hoezeer de federale politie op zoek is naar jonge, ambitieuze krachten. "Ik ben verheugd met de bijna 2.000 inschrijvingen. Mensen kunnen hier nog een volledige carrière maken, dat is interessant."

Verschillende diensten zijn zaterdag in Etterbeek aanwezig, onder andere de scheepvaartpolitie en de hondensteun. In totaal schreven ruim 1.800 mensen zich in, onder wie 674 Nederlandstaligen.

Het evenement vindt plaats tussen 9.00 en 16.00 uur in de kazerne Géruzet in de Luchtmachtlaan 10.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni