| Koning Filip en koningin Mathilde ontvingen vertegenwoordigers van de Europese instellingen op het paleis voor een nieuwjaarsreceptie.

Koning Filip ontvangt EU-prominenten op nieuwjaarsreceptie kasteel van Laken

© Belga
23/01/2024

Op het koninklijk paleis van Laken hebben koning Filip en koningin Mathilde vertegenwoordigers van de Europese instellingen ontvangen voor een nieuwjaarsreceptie. Op het jaarlijks evenement werden ook het diplomatiek korps, de overheden en de NAVO-vertegenwoordiging ontvangen.

Koning Filip maakte zijn nieuwjaarswensen over aan de meer dan tweehonderd aanwezigen. Onder hen de voorzitster van het Europese parlement, Roberta Metsola, de vicevoorzitster van de Europese Commissie Margrethe Vestager, verschillende Europese commissarissen waaronder Didier Reynders, en verschillende Europarlementsleden onder wie Hilde Vautmans en Benoit Lutgen.

Ook de Belgische chef Defensie, admiraal Hofman, was aanwezig. In een kort welkomstwoord verwees de koning naar het roterend Europees voorzitterschap van België dat op 1 januari van start ging en dat nu al "op kruissnelheid" zit volgens de koning: "Samen met onze regering en alle Belgische autoriteiten zien we het EU-voorzitterschap als een unieke gelegenheid om mensen samen te brengen en resultaat te boeken. Overleg en consensus zoeken, maken deel uit van het Belgische DNA. We zullen deze troeven optimaal benutten en samen met jullie werken om de democratie, de welvaart en het menselijk welzijn te bevorderen, zowel in Europa als in de wereld."

Voor aanvang van het evenement ging Roberta Metsola, de voorzitter van het Europese parlement, op persoonlijke audiëntie bij koning Filip.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni