| Het krakerscollectief, met woordvoerder Delya (links).

Krakers Gentsesteenweg in Molenbeek mogen voorlopig blijven

BVR
© BRUZZ
16/01/2024

De sans-papiers die sinds november een pand aan de Gentsesteenweg in Molenbeek bezetten, worden vrijdag niet uitgezet. Dat laat het collectief weten dat de sans-papiers ondersteunt. Een overeenkomst om langer te blijven, is in de maak.

Het Collectif des Sans-Papiers Bénévoles Intégrés de Bruxelles (CSPBIB) had deze dinsdagmorgen een overleg met het kabinet van Alain Maron (Ecolo), bevoegd voor daklozenopvang.

"Dat overleg is goed verlopen," laat woordvoerder Delya weten. "De onderhandelingen verlopen voorspoedig. Zodanig zelfs dat de uitzetting die op vrijdag 19 januari voorzien was van de baan is." Dat bevestigt ook het kabinet van Maron.

De verschillende partijen onderhandelen nu over een overeenkomst om langer te kunnen blijven. Wat er precies in die overeenkomst zal staan, is voer voor discussie. Maar de krakers zouden - mits een goede omkadering - kunnen blijven tot in september.

Families

Het is al de derde poging van het collectief om negentig asielzoekers een dak boven het hoofd te bieden. Eerdere kraakpanden, een hotel aan de Louizalaan en de voormalige ambassade van Joegoslavië, werden verlaten nadat gedreigd werd met uitzetting.

Het kraakpand waarvan nu sprake huisvest vooral families en bevindt zich op de Gentsesteenweg ter hoogte van de begraafplaats van Molenbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, krakerscollectief, Collectif des Sans-Papiers Bénévoles Integrés de Bruxelles (CSPBIB)

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni