Brusselse brandweer

Loodsbrand in Zellik onder controle, nablussen duurde tot na middernacht

© BRUZZ - Belga
24/05/2024
Updated: 24/05/2024 22.28u

Door een loodsbrand in Zellik was er vrijdag in de late namiddag van overal in Brussel een grote rookpluim te zien. In Sint-Agatha-Berchem dwarrelden volop roetdeeltjes neer. Om 21.00 uur was de brand onder controle.

De brandweer Vlaams-Brabant-West kreeg bij de bestrijding van de vuurhaard versterking van de collega's uit Brussel, maar het kostte heel wat moeite om de brand onder controle te krijgen. In de loods deden zich verschillende ontploffingen voor en een deel van het gebouw stortte in.

Het vuur in de loods in de Frans Schachtstraat in Zellik, deelgemeente van Asse, werd omstreeks 16.30 uur opgemerkt. Bij aankomst van de brandweer bleek het meteen om een brand van grote omvang te gaan. In de loods waren ook tientallen wagens opgeslagen.

De rookpluim van de brand was in de verre omtrek zichtbaar en de roetdeeltjes van de brand dwarrelen zelfs neer in Sint-Agatha-Berchem. Omwonenden kregen de raad ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. Later kwam ook het advies groenten en fruit uit de tuin goed af te spoelen. Materiaal, zoals tuinmeubelen of kinderspeelgoed, dat buiten stond en waarop roet terug te vinden is, moet met een sopje worden afgewassen.

Omstreeks 21 uur kwam het bericht dat de brandweer de brand onder controle had. Het nablussen duurde tot na middernacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , brandweer Brussel , zellik

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni