Ontdek de Brusselse azijncultuur bij de Vinaigrerie Sainte Odile

Bram Van de Velde, SAH
02/05/2024

Brussel telde aan het begin van de 20ste eeuw een twintigtal azijnmakerijen, maar de cultuur is gaandeweg bijna volledig verdwenen in en rond Brussel. Daarom wil De Brigade zondag bezoekers laten kennismaken met de vergeten ambacht. Ook laat de organisatie de interessante banden zien met de brouwerijsector.

De Brigade is een open platform voor het ontdekken, vastleggen en proeven van de eetculturen in Brussel. Het platform organiseert regelmatig evenementen onder de noemer 'Half-en-Half'.

Zo ook aanstaande zondag, tijdens een bezoek van De Vinaigrerie Sainte Odile in Grand Hospice, een broedplaats waar sociale, culturele en creatieve ondernemers een tijdelijk onderkomen vonden.

BRUZZ-reporter Saïd mocht al even gaan kijken en ruiken bij de azijnmakerij van Daphné de Crombrugghe. Ze werkt met exclusief Belgische alcohol, denk aan lambiek uit Beersel of kriek van brouwerij Cantillon. Zondag op het programma: een proeverij, een akoestisch concert van zangeres Dilan Ozsu en een drankje.

Meer info: www.brigade.brussels

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , culture , azijn , Sainte Odile , azijnfabriek , half-en-half , feeding the city

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni