Deze week kregen patiëntjes van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola bezoek van sterrenchef Sang Hoon Degeimbre van tweesterrenrestaurant Air du Temps. Degeimbre kwam hen een culinaire chocoladeworkshop geven.

©
Academisch Ziekenhuis Brussel
Patiëntjes Kinderziekenhuis Fabiola krijgen workshop van sterrenchef Sang Hoon Degeimbre
De workshop vond plaats in het kader van het solidariteitsproject 'L'Atelier des Petits Chefs'. Tijdens deze workshop in de ziekenhuiskeuken gingen tien kinderen tussen 5 en 15 jaar onder begeleiding van Degeimbre aan de slag met chocoladerecepten.
"Het doel van deze workshop is om de kinderen even een leuke pauze te geven van hun dagelijks leven in het ziekenhuis, hun nieuwsgierigheid te prikkelen, hun sociale interacties met het verzorgend personeel en met elkaar te bevorderen en hen misschien zelfs te inspireren tot een culinaire carrière", klonk het.
Daarnaast wil het ziekenhuis op deze manier ook inzetten op niet-farmacologische benaderingen om te leren omgaan met de stress en de pijn van gehospitaliseerde patiënten.

©
Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola
| De jonge patiënten samen met sterrenchef Sang Hoon Degeimbre.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.