Stad leent 35 miljoen euro aan drie Brusselse ziekenhuizen

© Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola
| Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola.

De stad Brussel geeft een kasvoorschot van 35 miljoen euro aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, het Brugmann-ziekenhuis en het Bordet Instituut. De ziekenhuizen trokken aan de alarmbel, omdat de coronapandemie de kosten stevig deed oplopen en inkomsten uit andere ziekenhuisactiviteiten daalden.

De omstandigheden zorgen ervoor dat deze openbare ziekenhuizen onder het beheer van de stad Brussel dringend nood hebben aan contant geld en daarom wordt er 35 miljoen euro geleend. Vijf miljoen euro gaat naar Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, 20 miljoen naar het Brugmann-ziekenhuis en 10 miljoen naar het Bordet Instituut.

"De stad Brussel heeft doorheen haar geschiedenis altijd deze ziekenhuizen ondersteund. Dankzij deze acties zorgt de stad ervoor dat haar medeburgers en alle patiënten steeds toegang hebben tot de beste zorg", zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

De beslissing om 35 miljoen euro aan kasvoorschotten vrij te maken, is ook ingegeven door het feit dat de stad Brussel momenteel een lagere financieringskost dan de ziekenhuizen heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?