| Een fietser door de regen.

In Laag- en Midden-België wordt het vrijdag stilaan betrokken, met regen die traag vanaf de Kuststreek en de monding van de Schelde zuidoostwaarts trekt. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het nog droog tot vanavond met soms mooie opklaringen. De maxima schommelen tussen 11 graden vlak aan zee en 15 graden in Belgisch Lotharingen. Dat voorspelt het KMI.

De regenzone trekt vrijdagavond en volgende nacht langzaam verder naar het zuidoosten met soms vrij veel regen. Tegen het einde van de nacht bevindt ze zich langs onze oostgrens. Dit wordt onmiddellijk gevolgd door een wisselende bewolking met kans op enkele buien, zeker in de kustregio. De minima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan zee.

Zaterdag verloopt wisselend bewolkt met opklaringen en stapelwolken, waaruit buien of soms voorjaarsbuien vallen. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. Het wordt gevoelig frisser, met maxima van 4 of 5 graden op het Ardense hoogvlakten tot 9 of 10 graden in Vlaanderen.

Ook zondag is het wisselvallig met opklaringen en (maartse) buien, vooral in het oosten van het land. Met maxima van 4 of 5 graden op het Ardense plateau en 9 of 10 graden in het westen van het land blijft het vrij fris. Er staat een matige tot vrij krachtige (en in de Kuststreek een krachtige) wind uit west tot noordwest met rukwinden rond 60 km/u.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni