Gemeentehuis Sint-Joost-ten-Node

| Gemeentehuis Sint-Joost-ten-Node.

Sint-Joost opent donatiecentrum voor Gaza

© Belga - BRUZZ
29/04/2024

In Sint-Joost-ten-Node is maandag een donatiecentrum voor Gaza geopend. Het centrum is open tot 11 mei voor allerhande donaties, van dekens en levensmiddelen tot baby- en hygiëneproducten.

De actie kwam er op initiatief van burgemeester Emir Kir (Onafhankelijke). De inzameling omvat "dekens, tenten, hygiënekits, zuigelingenmelk, zuigflessen, maandverband, luiers, EHBO-kits en niet-bederfelijke levensmiddelen," legt de gemeente Sint-Joost-ten-Node uit. Kleren en schoenen worden niet aanvaard.

"We reageren op een verzoek van de lokale bevolking en de vrijwilligerssector, gezien de onmenselijke situatie waarin de burgerbevolking in Gaza verkeert, met massale bombardementen, hongersnood en verwoeste medische infrastructuur," zegt burgemeester Kir. "Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar we willen onze bijdrage leveren. Ik wil nu al onze partnerverenigingen, vrijwilligers en gulle gevers bedanken," voegt Emir Kir eraan toe.

Zaal 'sapiens'

Donaties afgeven kan in zaal Sapiens op het adres Merinosstraat 1B tot 11 mei, met uitzondering van zondag 5 mei en de feestdagen 1 en 9 mei, tussen 9 en 18 uur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni