1715 Hotel Train Hostel Sara en Michel uit Schaarbeek

| Het Train Hostel in Schaarbeek deed tot 31 maart dienst als opvangcentrum voor dakloze families

Train Hostel tijdelijk omgevormd tot opvangcentrum voor asielzoekers

© Belga
18/04/2024

Het Train Hostel in Schaarbeek is tijdelijk omgevormd tot een opvangcentrum voor asielzoekers. Dat maakt het Franstalige Rode Kruis woensdag bekend.

In samenspraak met het federaal asielagentschap Fedasil wordt het Train Hostel voortaan ingezet als opvangcentrum voor asielzoekers. "Vandaag hebben meer dan 3.600 asielzoekers geen onderkomen," zegt het Franstalige Rode Kruis. "Ze staan al maandenlang op een wachtlijst om naar een opvangcentrum te kunnen." De hulpverlener organiseert sinds 1989 een deel van de opvang van asielzoekers, op vraag van de federale overheid.

Vanwege het gebrek aan noodopvang in Brussel pleit het Rode Kruis al jaren voor een "structureel beleid" om dakloosheid aan te pakken. De organisatie blijft zich inzetten voor voor kwetsbare personen. Het roept de overheid op om voor zowel dakloze mensen als asielzoekers perspectieven te bieden op korte en lange termijn.

De voormalige jeugdherberg deed van april vorig jaar tot 31 maart dit jaar dienst als opvangtehuis voor dakloze families. Het Rode Kruis ving er in totaal 607 personen op. Voor de families die er verbleven tot eind maart werden verschillende oplossingen gevonden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni