Twee bewoners gered bij uitslaande brand in Schaarbeek

© BRUZZ
18/04/2024
Updated: 18/04/2024 10.14u

In Schaarbeek heeft deze morgen een hevige brand gewoed in de Albert de Latourstraat. De brandweer moest een moeder en haar kind met de ladder redden, zij woonden boven de brand. Acht mensen raakten gewond, de twee bewoners van het getroffen appartement op de eerste verdieping moesten met brandwonden naar het ziekenhuis.

Om kwart over 5 kreeg de Brusselse brandweer de oproep binnen voor een uitslaande brand. Die ontstond in de keuken van een appartement op de eerste verdieping in de Albert de Latourstraat. Bij de interventie redde de brandweer een moeder en haar kind vanop de verdieping erboven door ze met de ladder naar beneden te halen. De twee bewoners van het uitgebrande appartement moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, zij hadden tweedegraads brandwonden opgelopen.

Door de hevige brand raakten zeven mensen bevangen door de rook. Bij de reddingsactie raakte ook een brandweerman lichtgewond, hij werd bevangen door de hitte. Hij kon na verzorging ter plekke gewoon verderwerken, zo geeft Walter Derieuw van de Brusselse brandweer mee. De brand was tegen 6 uur 's ochtends onder controle. Daarna bleef de brandweer nog ter plekke voor ventilatie en opruimwerken om ervoor te zorgen dat het vuur niet opflakkert.

Vijf elektrische steps

Bij de bluswerken trof de brandweer vijf elektrische steps aan in het uitgebrande appartement. Die werden daarop ondergedompeld in een watercontainer om ze te laten afkoelen. Wat de brand veroorzaakt heeft is nog niet bekend, volgens Derieuw waren het niet de steps. Het huis met drie verdiepingen in de Albert de Latourstraat is tijdelijk onbewoonbaar.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni