Dieter Nijs

| Het gekraakte Sunrise hotel in Molenbeek.

Sans-papiers mogen, na conflict met eigenaar, twee weken in kraakpand Molenbeek blijven

SD
© BRUZZ
28/04/2024

Zo'n veertig sans-papiers zullen twee weken in het gekraakte leegstaande Sunrise-hotel in Molenbeek kunnen verblijven. Dat zegt Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS).

De asielzoekers hadden vrijdag het voormalige hotel op de Leopold II-laan gekraakt en werden meteen door de eigenaar bedreigd met uitzetting.

Volgens het collectief Solidarité Migrants kwam het zaterdag tot spanningen tussen enerzijds de bewoners en anderzijds de eigenaarsfamilie en hun entourage.

"Er is verschillende keren gedreigd met geweld tegen de bewoners van het kraakpand en tegen mensen die hen komen steunen. De politie is aanwezig om te voorkomen dat de groep die door de eigenaren is meegebracht, de aanwezigen fysiek aanvalt", klinkt het aan BX1.

De politie heeft een hygiënecheck uitgevoerd en vastgesteld dat er geen werken aan de gang waren, of dat er enige andere reden was om onmiddellijke ontruiming door de politie te rechtvaardigen, vervolgt het collectief.

Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux heeft intussen gemeld dat er werd overeengekomen dat de groep er twee weken mag verblijven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni