| Archiefbeeld

Verdachte van reeks gewelddadige diefstallen in Anderlecht opgepakt

© Belga
04/06/2024

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) heeft een man opgepakt die tussen mei en augustus 2023 een reeks vrouwen en bejaarden zou hebben overvallen in Anderlecht. Het gaat om een 21-jarige jongeman die op straat leefde.

De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag.

"Bij de diefstallen reed de dader steevast op een witte elektrische step en maakte hij de slachtoffers kettingen en mobiele telefoons afhandig," zegt parketwoordvoerder Amaury Verhoustraeten. "Na een grondig onderzoek kon de afdeling Stadscriminaliteit van de politiezone Zuid de verdachte identificeren als een man van 21 jaar, die dakloos is. Het nauwgezette werk van de rechercheurs bracht de jongeman in verband met de zes zaken op basis van een vergelijkbare modus operandi."

De verdachte stond al een tijdje geseind en werd actief gezocht door de afdeling Stadscriminaliteit van de politie Brussel Zuid en kon uiteindelijk op 24 mei 2024 opgespoord en gearresteerd worden. "Na verhoor werd hij door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld wegens diefstal met geweld en onder aanhoudingsbevel geplaatst," aldus nog het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni