Vogelzangwijk in Sint-Pieters-Woluwe wordt gatenkaas: drie zinkgaten op een rij

Bram Van Renterghem, Matisse Van der Haegen
© BRUZZ
28/01/2024
Updated: 28/01/2024 17.43u

Een gesprongen waterleiding zorgt voor twee zinkgaten in de Kwikstaartlaan in Sint-Pieters-Woluwe. In het verlengde van die laan dook dinsdag een derde zinkgat op.

Het eerste zinkgat dook woensdagmorgen 17 januari op, ter hoogte van de Kwikstaartlaan nummer 22, in de wijk Volgelzang.

Brandweer en politie beveiligden de plek en Vivaqua ging ter plaatse langs om het waterlek te repareren. Volgens buurtbewoners werd het lek veroorzaakt door de vorst van de voorbije weken.

In de nacht van donderdag op vrijdag vond in het getroffen gebied een tweede wegverzakking plaats. "We vermoeden dat de waterleiding al langer lekt, waardoor de grond er onder is weggespoeld en er een enorm gat opdook, bijna zo groot als een grot", zegt Pierrre-Emmanuel Hublet, die naast het zinkgat woont.

Vivaqua legde een bovengrondse waterleiding voor de buurtbewoners en is nu bezig met de herstellingen.

Initieel schatte de gemeente Sint-Pieters-Woluwe de deadline nog op 2 februari. Maar nu ligt de weg volledig open en is er geen einddatum gecommuniceerd. "We zijn geduldig maar hopen dat het toch snel hersteld wordt. Onze auto staat vast in de garage", aldus Hublet.

Derde wegverzakking

Mogelijk is de ondergrondse schade nog groter dan verwacht want op 23 januari vond een derde wegverzakking plaats, deze keer in de Distelvinklaan, in het verlengde van de Kwikstaartlaan.

Of het om dezelfde waterleiding gaat, is nog onduidelijk. Vivaqua was zondag niet bereikbaar voor commentaar.

De gemeente voorziet in de tussentijd een omleiding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Samenleving , zinkgat , vivaqua , Kwikstaartlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni