| IJsberen vermaken zich tijdens Pool Is Cold.

Vrieskou beschadigt filtratiesysteem Flow: winterduiken voorlopig afgelast

© BRUZZ
19/01/2024

Flow in Anderlecht lokte de voorbije zondagen heel wat ijsberen voor een winterduik bij enkele graden boven nul, het zogenoemde Pool Is Cold. Maar, nu blijkt dat het openluchtzwembad de voorbije dagen niet opgewassen was tegen vrieskou en sneeuw. Door een beschadigd filtratiesysteem wordt de volgende zwemsessie, aanstaande zondag, noodgedwongen afgelast.

Concreet hebben de extreem lage temperaturen van de afgelopen dagen tot ijsvorming in het watercircuit van het zwembad geleid, wat schade veroorzaakte in het filtratiesysteem. “Bijgevolg kunnen we de waterkwaliteit niet garanderen, en in het belang van de veiligheid hebben we besloten om de zwemsessie van komende zondag te annuleren”, klinkt het.

Beheerder van het zwembad Pool is Cool, een vzw die zich inzet om openluchtzwemmen terug naar Brussel te brengen, moet nu het ijs in het systeem laten ontdooien voordat de nodige reparaties kunnen worden uitgevoerd. “Nadat de werking van het filtersysteem is hersteld, zullen we de waterkwaliteit grondig evalueren aan de hand van laboratoriumtests”, klinkt het. “Gelukkig zullen de temperaturen volgende week stijgen, zodat we de noodzakelijke maatregelen snel kunnen uitvoeren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Flow, pool is cool, Winterduik, Pool is Cold

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni