Brusselse Brandweer

| De brandweer rukte maandagnamiddag uit voor een hevige brand in een wassalon in de Overwinningsstraat.

In Sint-Gillis heeft maandagnamiddag een hevige brand gewoed in een wassalon. Daarbij vielen geen gewonden, maar het wassalon is wel zwaar beschadigd. De bovengelegen appartementen zijn bewoonbaar gebleven, dat meldt de Brusselse brandweer.


Het vuur in het wassalon in de Overwinningsstraat brak maandag in de late namiddag uit, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Een van onze ziekenwagens was daar als eerste ter plaatse en de ambulanciers hebben de klanten van het wassalon en de bewoners van de bovengelegen appartementen geëvacueerd. Daarna hebben ze hun brandblusser leeggespoten om de vlammen te bestrijden. Daarbij zijn ze op hun knieën gaan zitten om onder de rook te blijven."

De ambulanciers kregen al snel versterking van hun collega's van de brandweer die het vuur verder blusten. Het wassalon raakte door de brand wel zwaar beschadigd en kan minstens tijdelijk niet gebruikt worden.

Bovengelegen flats bewoonbaar

"De flats op de drie bovengelegen verdiepingen werden geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van CO (koolmonoxide)", gaat de woordvoerder verder. "Die zijn bewoonbaar gebleven, maar er moet eerst iemand langskomen om de elektriciteit te herstellen, want die werd voor het blussen afgesloten. De oorzaak van de brand was accidenteel."

3a59275d-whatsappimage2024-05-07at084358.jpeg

Brusselse brandweer

| De Brusselse brandweer bestrijdt maandag een hevige brand in Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni