| Er werd ook 50.000 euro in beslag genomen en 310 pakjes cocaïne, goed voor zo’n 260 gram.

Zes verdachten opgepakt bij huiszoekingen in drugsonderzoek

© Chris Verhaeghe
06/03/2024

Bij een reeks huiszoekingen in Brussel zijn deze week zes verdachten opgepakt die verdacht worden van drugshandel. Ze werkten voor een bende die werkte met een callcenter voor bestellingen, dat werd beheerd door een ontsnapte gevangene.

Het onderzoek ging in oktober 2023 van start, nadat de Brusselse politie twee verdachten arresteerden bij een cocaïneverkoop. Beide verdachten maakten volgens de politie deel uit van dezelfde criminele organisatie.

“Het onderzoek leidde uiteindelijk richting een callcenter, waar zowel de goederen werden opgeslagen als verdeeld werden na bestelling," meldt de politie. "Dat callcenter werd beheerd door een man die al geseind stond sinds oktober 2021, na zijn ontsnapping uit de gevangenis."

Speurders vielen afgelopen maandag binnen op verschillende adressen in Brussel en pakten daarbij zes verdachten op. Er werd ook 50.000 euro in beslag genomen, alsook meer dan driehonderd pakjes cocaïne. “Een zevende verdachte wordt nog gezocht”, aldus de politie.

Drie van de zes opgepakte verdachten werden na verhoor vrijgelaten. Een vierde werd vrijgelaten onder voorwaarden, maar de twee anderen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. "Ze werden in verdenking gesteld voor handel in verdovende middelen in het kader van een vereniging, waarbij een van de verdachten wordt aangeklaagd als leider van de vereniging”, meldt het parket. "Het onderzoek loopt volop verder."Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , drugs , polbru

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni