Schaarbekenaar ligt vooral wakker van snelheidsduivels

Uit een onderzoek van de politiezone Noord blijkt dat de Schaarbekenaar vooral wakker ligt van de verkeersveiligheid. Maar liefst 81 procent van de bevraagden vinden snelheidsduivels het grootste probleem in hun wijk.

haachtsesteenweg.jpg
© gdc
| De Haachtsesteenweg is maar een van de vele gevaarlijke verkeersaders in de gemeente Schaarbeek. Eind november kwam er een journaliste om het leven, nadat een automobilist haar aan hoge snelheid omver maaide.

De politiezone Noord, waarin Schaarbeek ligt, peilde naar het onveiligheidsgevoel bij inwoners van de gemeente. Ze onderscheidde zestien soorten criminaliteit, van overdreven snelheid tot vechtpartijen, van diefstal tot geluidsoverlast.

81 procent van de ondervraagden vindt onaangepaste snelheid het grootste probleem in hun wijk. Op plaats twee staat agressief rijgedrag (70 procent) en op drie staat sluikstorten (69 procent). Wildparkeren (65 procent) en geluidsoverlast (54 procent) sluiten de top vijf van de grootste veiligheidsgrieven af.

In een interview in het gemeenteblad Schaarbeek Info zegt burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) dat de gemeente "bijzonder waakzaam zal blijven voor problemen met de verkeersveiligheid."

Schaarbeek kwam de voorbije weken vaak in het nieuws met tragisch verkeersnieuws. Zo werd een journaliste van de krant De Standaard doodgereden op de Haachtsesteenweg en pleegde een automobilist vluchtmisdrijf na een zware aanrijding in de Jerusalemstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?