Olivier Maingain (Défi), Sint-Lambrechts-Woluwe
© PhotoNews | Olivier Maingain (Défi), Sint-Lambrechts-Woluwe.

Sint-Lambrechts-Woluwe mag nog geen vaccinatiecentrum openen

SD
16/11/2021

De gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe kan door proceduremoeilijkheden nog geen vaccinatiecentrum openen. Nochtans staat alles voor de opening van het centrum klaar, meldt burgemeester Olivier Maingain (DéFI). Het schepencollege wil dat Brussels minister van Volksgezondheid Alain Maron (Ecolo) de procedures versnelt die de gemeente moeten toelaten om een vaccinatiecentrum te openen.

Terwijl alles klaarstaat in theater Wolubilis om opnieuw een vaccinatiecentrum te openen voor onder meer derde prikken, kan de gemeente het centrum niet openen. Dat ligt volgens het schepencollege aan een verschillende interpretatie van de GGC en het Rode Kruis van het protocol om lokale vaccinatiecentra te openen.

“Nu de winterperiode geleidelijk zijn intrede doet, is het onaanvaardbaar dat mensen die zich willen laten vaccineren, of het nu gaat om de eerste twee doses of de derde, in Sint-Lambrechts-Woluwe geen andere keuze hebben dan zich te begeven naar de vaccinatiebus,” klinkt het in een persbericht. De vaccinatiebus staat enkel op woensdag op het Meudonplein.

Burgemeester Olivier Maingain en schepen Jaquemyns willen dat de problemen rond het vaccinatiecentrum zo snel mogelijk opgelost worden zodat de gemeente het centrum kan openen, en hebben hiervoor opheldering gevraagd bij minister Maron.

Volgens het kabinet van Maron staat er volgende week een overleg gepland tussen tussen de GGC, de gemeente en het Rode Kruis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, actua, coronavirus, vaccinatie, Olivier Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie