Slachtoffer aanslagen beëindigt hongerstaking na garanties Michel

© Jef Versele/Twitter

Philippe Vandenberghe begon in februari een hongerstaking uit protest tegen het gebrek aan psychologische ondersteuning voor slachtoffers van de aanslagen. Vandenberghe, een informaticus van Brussels Airport, maakt een einde aan de hongerstaking, na "goed nieuws van premier Michel."

Philippe Vandenberghe, al 25 jaar informaticus op de luchthaven, protesteerde met zijn hongerstaking tegen het slachtofferbeleid en tegen de manier waarop de Gerechtelijke Geneeskundige Dienst zijn invaliditeitsgraad heeft bepaald.

Vandenberghe was een van de eersten die op de dag van de aanslagen ter plaatse was. Na de aanslagen lijdt hij aan posttraumatische stressstoornis. “De dokters hier hebben geen kennis van PTSS en ze vragen geen advies van andere specialisten", zei hij toen hij zijn hongerstaking begon.

Intussen heeft premier Michel contact genomen met Vandenberghe. Michel garandeert dat de nieuwe regelgeving rond slachtofferhulp binnenkort van kracht gaat. Daarop besloot Vandenberghe om zijn hongerstaking na 25 dagen te beëindigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?