| Alleen maar lachende gezichten bij paarwit na de zege zondagavond in en tegen Charleroi.

Anderlecht verkleint achterstand op Union tot acht punten

© BRUZZ - Belga
11/02/2024

RSC Anderlecht heeft zondagavond de achterstand op leider Union verkleind tot acht punten. Paarswit won de uitwedstrijd in Charleroi relatief makkelijk met 1-3.

1-2 was het verdict na een boeiende eerste helft. Het was Achraf Dari die op slag van rusten na een hoekschop van dichtbij de thuisploeg weer in de wedstrijd trapte. Voordien was Anderlecht op Mambourg immers op een 0-2-voorsprong gekomen. Jules Van Cleemput zorgde in de beginfase met een owngoal voor de eerste Brusselse treffer, Kasper Dolberg verdubbelde op het halfuur de voorsprong: 0-2. Voor de Deense international de eerste treffer voor paars-wit sinds 1 december. Toen trof hij raak tegen Westerlo.

Het bleef opletten geblazen voor Anderlecht in een tweede helft tegen een gemotiveerd Charleroi. Het was evenwel scheidsrechter Erik Lambrechts die ongewild een hoofdrol opeiste. De ref kreeg een bal staalhard tegen het hoofd, ging neer en zo zou de wedstrijd uiteindelijk minutenlang stilliggen, totdat vierde ref Laurent Willems klaar was om over te nemen.

| Scheidsrechter Erik Lambrechts kon nog even verder, moest dan toch vervangen worden door de vierde scheidsrechter.

Door het oponthoud was de angel eruit bij Charleroi. Anders Dreyer liet alleen voor doel de derde Brusselse treffer nog liggen, maar een minuutje was het toch over en uit na de 1-3 van de ingevallen Luis Vazquez, een wereldgoal en meteen ook de eindstand.

Anderlecht is in 2024 nog ongeslagen in de competitie en nadert dankzij de recente zes op zes tot op acht punten van leider Union, dat zaterdag met de punten morste tegen middenmoter Westerlo: 2-2.

Club Brugge en Antwerp volgen op een gedeelde derde plaats, op vijftien punten van Union. Charleroi staat met 24 punten op de op drie na laatste plaats en verkeert in degradatiegevaar.