| Kortrijk verdedigde de hele avond met man en macht. Hier wordt Kasper Dolberg op de huid gezeten.

RSC Anderlecht verrassend onderuit tegen hekkensluiter KV Kortrijk

© BRUZZ
16/03/2024

Anderlecht heeft zaterdagavond de reguliere competitie op een valse noot beëindigd. Het armetierige duel tegen hekkensluiter KV Kortrijk kende een verrassende ontknoping: 0-1. Koploper Union kan zondagnamiddag tegen Antwerp de kloof met de eerste achtervolger uitdiepen tot negen punten.

Je laatste reguliere competitiewedstrijd een dag vroeger mogen afwerken dan de concurrentie is dan toch geen voordeel gebleken. Anderlecht, dat met het oog op tien even loodzware als enerverende duels in de Champions Play Offs Stroeykens, Leoni en Hazard liet rusten, trad tegen Kortrijk aan zonder de ingesteldheid van de voorbije weken. De West-Vlamingen, die dit seizoen lange tijd een vogel voor de kat leken, lijken daarentegen de jongste speeldagen weer springlevend en toonden ook nu veel overgave en strijdkracht.

De hele eerste helft leken de Brusselaars met hun hoofd elders. Het aanvallende duo Vazquez-Dolberg kon weinig aanvangen met het handvol kleine kansen. Kortrijk, dat in eerste instantie vooral aan verdedigen dacht, benutte de ruimte en de off-day van de tweede in de stand totaal niet.

Dat zou na de rust veranderen. In het eerste kwartier leek Anderlecht via Dreyer de status-quo nog te kunnen doorbreken, maar al snel sijpelde het gevaar opnieuw weg uit het spel van de thuisploeg. Ook nadat Brian Riemer op het uur Hazard en Leoni inbracht, veranderde dat niet meteen iets aan het voetbal van paarswit.

*lees verder onder tekst

20240316_ANDERLECHT_KORTRIJK.jpg

| Zeno Debast is in de fout gegaan, Kortrijk-spits Davies trapt de bal naast Schmeichel in het doel van de thuisploeg.

Toen het duel leek te eindigen in een scoreloos gelijkspel ging Zeno Debast tien minuten voor tijd opvallend in de fout. Davies profiteerde van die lichtzinnigheid en draaide de bal voorbij Schmeichel in het doel, tot consternatie van iedere aanwezige in het Astridpark.

Paarswit kan van de interlandbreak profiteren om even voor de spiegel te gaan staan. Een unieke kans om de achterstand op Union voor het begin van de eindronde tot enkele luttele punten terug te brengen, werd op een bizarre manier de nek omgewrongen.

De overwinning van Kortrijk brengt RWDM in nog slechtere papieren. Molenbeek (23 punten) zakt naar de laatste plaats in het klassement en heeft nu een punt minder dan de West-Vlamingen. RWDM speelt zondagavond nog wel uit bij Cercle Brugge en kan dus in het Jan Breydelstadion nog iets aan die benarde positie veranderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSC Anderlecht , Anderlecht-Kortrijk , kv kortrijk , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni