| Anders Dreyer schermt de bal af tijdens de meest recente thuiswedstrijd van RSC Anderlecht tegen Eupen

RSC Anderlecht mag voor slotduel tegen Kortrijk uitwijken naar zaterdag 16 maart

© BRUZZ
06/03/2024

Omdat er nog relatief weinig sportief belang mee gemoeid is, mag RSC Anderlecht het slotduel van de reguliere competitie, tegen KV Kortrijk, al afwerken op zaterdagavond 16 maart. Union (uit bij Antwerp) en RWDM (naar Cercle Brugge) spelen hun laatste wedstrijd, net als de andere teams uit de Jupiler Pro League, op zondagavond 17 maart. Aftrap om 18:30 uur.

Eleven Sports/DAZN, de zender die de rechten heeft van de Belgische eerste klasse, stapte naar de kalendercommissie met de vraag om de wedstrijd van Anderlecht naar zaterdagavond 16 maart (aftrap: 20.45 uur) te verplaatsen. Op de slotspeeldag worden in principe alle wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld. Maar, omdat de sportieve impact redelijk beperkt is (Anderlecht is al zeker van de Champions' Play-offs, Kortrijk speelt sowieso de wedstrijden om degradatie naar de tweede klasse te vermijden) stemde de Pro League in met deze wijziging.

Voor de goede orde: Union (uit tegen Antwerp) en RWDM (naar Cercle Brugge) spelen hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie op zondagavond 17 maart, net als alle andere eersteklassers. De aftrap is om 18u30.

Als na de 29ste speeldag, komend weekend, blijkt dat er nog andere sportieve knopen zijn doorgehakt, zijn er meer wijzigingen in de kalender van de laatste speeldag mogelijk.

Wat wel helemaal zeker: op maandag 18 maart, in de vooravond, maakt de Pro League de definitieve kalender van de play-offs bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSC Anderlecht , Jupiler Pro League, slotspeeldag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni