Lotto Park, het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht

| Lotto Park, het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht.

België, Nederland en Duitsland bespreken toekomst vrouwenvoetbal in Lotto Park

© Belga
07/05/2024

Maandag heeft in het Lotto Park, de thuisbasis van RSCA Anderlecht, een event plaatsgevonden over de toekomst van het vrouwenvoetbal. De ambassades van Nederland en Duitsland zaten samen met een delegatie van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. De drie landen willen namelijk samen het WK Vrouwenvoetbal 2027 organiseren.

Na ontmoetingsmomenten met hun fans namen voetbalsterren Lara Schenk (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSCA) en scheidsrechter Zelfa Madhloum de tijd om - onder leiding van Eveline van Rijswijk - te spreken over de toekomst van voetbal.

Net voor hen had Marie-Colline Leroy, staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit (Ecolo), het woord genomen. Ze zag hoe voetbal de samenleving kan inspireren op het vlak van gendergelijkheid: "Het is aan het veranderen en een groot sportevent is zowel het gevolg daarvan als een mogelijkheid om ook naast het veld te scoren op het vlak van gelijkheid en de keuzemogelijkheden van vrouwen."

Ze zag ten slotte in het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie een teken. "Het Belgisch voorzitterschap heeft van gendergelijkheid een grote politieke prioriteit gemaakt. Voor ons zou het kampioenschap organiseren een extra signaal zijn om van Europa een echte gelijkheidsunie te maken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni