Blessin aan vooravond bekerfinale: 'Verantwoordelijkheid even groot als genoegen'

© Belga - BRUZZ
08/05/2024

Union staat donderdagnamiddag om 15.30 uur tegenover Antwerp in de finale van de Croky Cup in het Koning Boudewijnstadion. De Brusselaars zitten nog in volle titelstrijd, maar kunnen op de Heizel hun eerste prijs op het hoogste niveau in 89 jaar tijd pakken. Dat ziet ook Union-coach Alexander Blessin aan de vooravond van de "belangrijkste wedstrijd van het seizoen".

"Het is zowel een grote verantwoordelijkheid als een groot genoegen", vertelde Blessin op de persconferentie in aanloop naar de bekerfinale. "Het seizoen is zo snel voorbijgevlogen dat we er niet van hebben kunnen profiteren. Nu willen we de laatste stap zetten en de beker pakken", zei de 50-jarige Duitser.

Zijn club speelde voor het laatst kampioen in de eerste klasse in 1935. De laatste van twee opeenvolgende bekertriomfen dateert zelfs al van 1914. Blessin heeft dus alle ogen gericht op de beker. "We moeten heel gefocust zijn, maar tegelijkertijd kalm blijven. Het is speciaal voor mij en voor de spelers. Zenuwachtigheid is niet slecht, want we hebben de adrenaline nodig om onze beste prestatie neer te zetten", gaat hij verder.

"Wie denkt dat Antwerp een gewillig slachtoffer zal zijn, begrijpt niets van voetbal"

Anthony Moris

Union-doelman

Union miste zijn start in de Champions' Play-off volledig met 0 op 12, maar kwam die vierdubbele opdoffer nadien te boven met een overtuigende 6 op 6 tegen uitgerekend Antwerp (0-3 en 4-1). "Dat maakt nu niet meer uit", reageert Blessin op die statistiek. "Het was duidelijk dat hun aandacht zou uitgaan naar deze finale in plaats van naar de competitie. Er zal een zeer gemotiveerd team tegenover ons staan. Het is fifty-fifty en alles zal afhangen van het geluk of de pech dat een bal al dan niet tegen de netten vliegt. We zullen hard moeten werken en ons beste beentje moeten voorzetten."

Ander gelaat

Net als zijn trainer wil ook Union-doelman Anthony Moris niet te veel waarde hechten aan de afgelopen twee confrontaties met Antwerp. Bovendien toonde de Great Old zondag tegen competitieleider Club Brugge een volledig ander gelaat.

"De wedstrijd tegen Club Brugge toonde aan dat het vuur in de ploeg nog steeds aangewakkerd is. Wie denkt dat Antwerp een gewillig slachtoffer zal zijn, begrijpt niets van voetbal", zei Moris. "Ze hebben geweldige spelers. Vorig jaar pakten ze de dubbel (beker en titel; nvdr.), dus ze weten hoe ze moeten winnen. Met de steun van het publiek verwachten we een geweldige prestatie van Antwerp."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport , Alexander Blessin , anthony moris , Antwerp , Union Saint-Gilloise , Beker van België , bekerfinale

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni