Union-speler Christian Burgess tijdens de match tussen Club Brugge en Royale Union Saint-Gilloise.

Bondsparket geeft Riemer en Burgess waarschuwing voor uitspraken over arbitrage

© Belga
22/04/2024

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft maandag waarschuwingen geuit aan het adres van RSC Anderlecht-coach Brian Riemer en Union-speler Christian Burgess. Ze lieten zich allebei negatief uit over de arbitrage na teleurstellende resultaten en controversiële beslissingen.

Riemer verloor zaterdag met paars-wit met 2-1 bij KRC Genk, na een penalty voor hands in het slot. Killian Sardella kreeg daarbij de bal ongelukkig op de arm na een schot van Alieu Fadera. Riemer vroeg zich tijdens de persconferentie nadien af wat zijn speler anders had kunnen doen en haalde uit naar de arbitrage: "Het was een ramp, zoals zo vaak in de Belgische competitie," zei de Deen.

Openingsdoelpunt

Vergelijkbare woorden kwamen van Burgess. Hij verloor zondag met Union met 1-2 thuis van Club Brugge en wond zich op over het openingsdoelpunt van Hugo Vetlesen. Die blokkeerde op een uittrap van doelman Anthony Moris de bal, waarna die in doel dwarrelde. Volgens de scheidsrechter was er geen sprake van hinderen van de keeper, maar daar was Burgess het niet mee eens. Volgens hem werd de goal goedgekeurd "omdat het Club Brugge was."

Voor het bondsparket kunnen de uitspraken niet door de beugel, maar het vindt een waarschuwing voldoende om de twee terecht te wijzen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni