| Christian Burgess tijdens de halve finale van de Beker van België tussen Club Brugge en Royale Union Saint-Gilloise.

Union kritisch over 'amateuristische' behandeling dossier Burgess

© Belga - BRUZZ
09/04/2024

Union en zijn advocaten gaven dinsdag bij de hoorzitting van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal toelichting over de positie van de Brusselse club in het dossier-Christian Burgess. Union noemde de behandeling van de zaak door het bondsparket "amateuristisch."

De hoorzitting van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal behandelde dinsdag in Tubeke het beroep van de bondsprocureur van vorige vrijdag tegen de beslissing van het Disciplinair Comité inzake de schorsing voor Union-verdediger Christian Burgess. De Engelsman kreeg op 1 april rood in het duel tegen Racing Genk. De debatten gingen grotendeels over de procedure, die het voorwerp van onvrede is bij Union.

Gilles Blondeau nam namens het bondsparket het woord en gaf aan dat het parket volgens hem geen enkele procedurefout maakte. Het beroep moest binnen zijn zondag om 12 uur en was dat om 10u37.

Union-advocaten Van Steenbrugge en Spreutels stroopten vervolgens de mouwen op om het betoog van het parket te ontkrachten. Ze hekelden de "amateuristische" behandeling van het dossier door het parket. Het feit dat Burgess rood kreeg in een duel op maandag had volgens het federaal reglement aanleiding moeten geven tot een versneld proces, zo meldde Union.

De hoorzitting voor het Comité had, volgens de twee advocaten, woensdag moeten plaatsvinden, en niet vrijdag. De beroepstermijn had dan weer teruggebracht moeten worden van twee dagen, zoals nu het geval was, tot een dag. Volgens Union werd het beroep van de bondsprocureur dus niet op tijd ingediend, en zat Burgess zijn speeldag schorsing afgelopen zondag uit tegen Cercle Brugge. In de loop van hun betoog lieten Van Steenbrugge en Spreutels ook het woord competitievervalsing vallen.

Het laatste woord was voor Christian Burgess zelf. "Ik wil mijn werk kunnen doen en kunnen spelen zondag tegen Anderlecht," verklaarde hij kort.

Een uitspraak wordt later deze week verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Christian Burgess , Union Sint-Gillis , Jupiler Pro League , rode kaart , RC Genk-Union

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni