Belga Image

| Illustratie

Brusselse bokser Mohamed Rachem verliest zijn achtste finale in Bangkok

© Belga - BRUZZ
30/05/2024

Mohamed Rachem heeft woensdag zijn achtste finale verloren in de categorie tot 71 kg op het olympisch kwalificatietoernooi boksen in Bangkok. De Brusselaar moest zijn meerdere erkennen in de Cubaan Jorge Cuellar, die de jury unaniem achter zich kreeg (5-0).

Rachem plaatste zich dinsdag nog voor de achtste finales na winst tegen de Ghanees Henry Malm (5-0). In de categorie tot 71 kg worden in de Thaise hoofdstad vijf olympische tickets uitgereikt. Donderdag komt Victor Schelstraete (-92 kg) nog in actie in zijn tweede ronde (zestiende finales) in Bangkok. De Gentenaar was vrij in de eerste ronde en treft de Jordaniër Odai Alhindawi. Vier boksers kunnen zich in de klasse tot 92 kg nog plaatsen voor Parijs.

België heeft voorlopig twee gekwalificeerde boksers voor de Olympische Spelen in Parijs: Vasile Usturoi (-57 kg), die in Brussel woont en de West-Vlaamse Oshin Derieuw (-66 kg), beiden stelden vorig jaar hun deelname veilig op de Europese Spelen in Krakau. Noa Hadjit (-80 kg) uit Henegouwen werd maandag in Bangkok in de tweede ronde uitgeschakeld door de Jordaniër Hussein Iashaish (5-0).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni