Belga

| Brassart wordt na Nina Derwael de tweede Belgische turnster op de Spelen in de Franse hoofdstad.

Brusselse turnster Maellyse Brassart geplaatst voor Olympische Spelen

© Belga
02/05/2024

Maellyse Brassart heeft donderdag op het EK turnen in het Italiaanse Rimini een ticket veroverd voor de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus). De 22-jarige Brusselse eindigde tijdens de allroundcompetitie op de elfde plaats. Dat volstond voor het laatste overgebleven olympisch ticket, omdat de tien turnsters voor haar zich allemaal al konden plaatsen voor Parijs. Brassart wordt na Nina Derwael de tweede Belgische turnster op de Spelen in de Franse hoofdstad.

De Belgische turnsters kwamen in de voormiddag al in actie in subdivisie 1. Brassart was daarin goed op dreef. Ze begon met 13.100 op de sprong en scoorde vervolgens 13.533 op de brug en 12.933 op de balk. Ze eindigde met een grondoefening van 12.366. In totaal scoorde ze 51.932 punten. Nadien was het bang afwachten wat de andere gymnastes deden in subdivisies 2, 3 en 4. De Italiaanse Manila Esposito was uiteindelijk de beste in de kwalificaties met 55.432 punten. Zij pakte goud, voor haar landgenote Alice D'Amato (54.831 ptn) en de Britse Alice Kinsella (53.599 ptn).

Voor Nina Derwael verliep het EK veel minder goed. Derwael viel zowel van de brug met ongelijke leggers, waarop ze haar wederoptreden maakte, als de balk. Ze kwam nog tot scores van 12.533 en 12.833, maar mocht een kruis maken over deelname aan toestelfinales. Derwael nam niet deel aan de sprong en de grondoefening.

Erika Pinxten (49.365 ptn) en Jade Vansteenkiste (46.866 ptn) deden wel alle oefeningen en eindigden als respectievelijk 36e en 58e in de allroundcompetitie. Er waren geen Belgische turnsters die zich plaatsten voor toestelfinales. Brassart is wel tweede reserve op de brug.

Het Belgische team, Team Belgym, kwam tot 151.730 punten en werd daarmee negende. Dat volstond net niet voor een plaats in de teamfinale, die was voorbehouden voor de beste acht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Maellyse Brassart , EK turnen , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni