Belga

| Maellyse Brassart tijdens een paardsprong op het WK turnen in Antwerpen.

Brusselse turnster Maellyse Brassart wil zich in Doha kwalificeren voor Spelen

© Belga
11/04/2024

Maellyse Brassart staat op de deelnemerslijst van de vierde en laatste Wereldbekermanche turnen in Doha, midden volgende week. De 22-jarige Brusselse zal er zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.

Brassart neemt in Doha deel aan de brug met ongelijke leggers (17 april) en de balk (18 april). Om zich te kwalificeren voor Parijs moet ze bij de top twee van een onderdeel eindigen, zo maakte de Belgische turnfederatie bekend.

Brassart verdiende tot dusver 25 punten in de Wereldbeker. Ze staat op de negende plaats in de ranking van de brug met ongelijke leggers.

Na Nina Derwael kan Brassart de tweede Belgische turnster op de Spelen in Parijs worden. De regerend olympisch kampioene op de brug met ongelijke leggers verdiende haar olympisch ticket vorige maand tijdens de derde Wereldbekermanche in Bakoe.

Een laatste kans op kwalificatie voor de Spelen is er nog op het EK in Rimini (2-5 mei). De hoogst geplaatste gymnaste in de allroundcompetitie van de niet-geplaatste landen haalt daar een olympisch ticket.

Bij de mannen zijn Luka Van den Keybus en Noah Kuavita zeker van hun olympisch ticket.

België heeft ook nog een derde quotaplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Maellyse Brassart, Olympische Spelen Parijs, turnster, ongelijke leggers, brug

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni