| De Brusselse turnster luisterde haar EK-debuut op met een finaleticket.

Brusselse turnster stoot bij EK-debuut door naar finale

TDN
© BRUZZ
03/08/2018

De Brusselse Maellyse Brassart is er donderdag in het Schotse Glasgow in geslaagd zich te plaatsen voor de individuele finale op de balk. De amper 17-jarige turnster is bezig aan haar eerste Europese toernooi. "Ik had echt niet verwacht zoveel punten te scoren."

Brassart verzekerde haar plekje bij de turnsters die België moeten vertegenwoordigen pas vorige maand. Maellyse is een uitstekende turnster, ze is heel goed aan de balk. Ze mist nog wat zelfvertrouwen, zulke competities op hoog niveau kunnen haar dus alleen maar goed doen", stelde bondscoach Marjorie Heuls de EK-debutante voor.

Aan zelfvertrouwen leek de turnster uit Woluwe in de kwalificaties nochtans geen gebrek te hebben. Ze mocht meteen openen op haar favoriete nummer: de balk. Haar eenvoudige, maar perfect uitgevoerde oefening leverde Brassart 13.066 punten op. "Die score had ik echt niet zien aankomen. Ik ben zo blij", reageerde ze nadien.

Omdat er nog heel wat Europese toppers hun balkoefening moesten afwerken, was het tot de laatste minuut nagelbijten voor Brassart. Maar haar puntentotaal was net voldoende om zich te verzekeren van een ticket voor de finale. Die wordt zondag afgewerkt. De beste score op de balk was trouwens voor Nina Derwael. De leading lady van het Belgische turnen kreeg 13.500 punten van de jury.

Brassart plaatste zich met Team Belgium ook voor de finale van de landencompetitie. Met een puntentotaal van 159,331 punten bleven ze net onder de beoogde 160, maar lieten de Belgen wel de derde score optekenen. Het is nog niet zeker of de Belgische turnsters zaterdag ook effectief zullen deelnemen aan de landenfinale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Maellyse Brassart, turnen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni