Phlippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise, voor een foto van het feest op eigen veld na de gewonnen terugwedstrijd halve finale Croly Cup tegen Club Brugge

| Phlippe Bormans, CEO van Union Saint-Gilloise.

CEO Bormans en sportief directeur O'Loughlin tot 2028 bij Union

© Belga - BRUZZ
31/05/2024

CEO Philippe Bormans en sportief directeur Chris O'Loughlin blijven Union Sint-Gillis trouw. Het duo ondertekende een nieuwe overeenkomst tot 2028 bij de Belgische vicekampioen, zo deelde de club vrijdagnamiddag mee.

De 37-jarige Bormans trad bij de club toe in 2018, toen voorzitter Alex Muzio Union overnam. De 45-jarige O'Loughlin werd in 2019 aan boord gehaald. Het trio bewerkstelligde samen de promotie naar de Jupiler Pro League in 2021. De afgelopen drie seizoenen eindigden de Brusselaars twee keer tweede en een keer derde. In de afgelopen jaargang won USG bovendien de Croky Cup, de eerste trofee op het hoogste niveau in 89 jaar.

"Ik ben hier nu zes jaar", stak Bormans van wal. "De laatste drie seizoenen in eerste klasse hebben we veel geweldige dingen meegemaakt. Het vernieuwde akkoord toont aan dat er sprake is van een groot wederzijds vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten. De bouw van ons nieuwe stadion wordt de grootste uitdaging. Daarnaast willen we ook onze jeugdacademie verder professionaliseren en een eigen trainingscentrum voor de eerste ploeg op potten zetten."

Chris O'Loughlin

Belga

| Chris O'Loughlin na de bekerfinale, eerder deze maand.

"Ik ben heel gepassioneerd door wat ik hier met mijn team doe", gaf O'Loughlin te kennen. "Union betekent heel veel voor mij. Niet zomaar eender welke spelers tekenen hier. Het is belangrijk dat het klikt. Hopelijk kunnen we de fans gelukkig blijven maken in de komende jaren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Philippe Bormans , Union Sint-Gillis , Chris O'Loughlin

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni