| In 2019 liep Bolingo op het EK indoor in Glasgow de 400 meter in 51 seconden 62 hondersten. Toen verbeterde ze in enkele dagen tijd drie keer het Belgisch record op die afstand en won ze uiteindelijk een zilveren medaille.

Cynthia Bolingo naar WK indooratletiek in functie van aflossingsploeg

© Belga - BRUZZ
21/02/2024

Cynthia Bolingo neemt zoals verwacht niet deel aan de 400 meter op het WK indooratletiek in Glasgow. Ze loopt wel met de Belgian Cheetahs, de aflossingsploeg die uitkomt op de 4x400 meter, zo liet haar coach Carole Bam dinsdag weten aan Belga.

In het najaar liet Bolingo al weten dat ze geen plannen had om individueel deel te nemen in Glasgow. Ze neemt liever geen risico's in functie van de olympische zomer.

Die keuze wordt nu dus formeel bevestigd door haar coach. De vraag was altijd of ze wel beschikbaar zou zijn voor de Belgian Cheetahs in Glasgow, waar ze de absolute sterkhouder is. Nu blijkt dus dat ze wel degelijk naar Schotland afreist om de 4x400 meter te lopen.

De Brusselse atlete heeft goede herinneringen aan de piste in Glasgow. Precies vijf jaar geleden brak ze internationaal door op het EK indooratletiek dat toen in de Schotse stad georganiseerd werd. Na een lange periode van blessures en twijfel of ze het best tot haar recht kwam op de 200 of 400 meter verbeterde ze toen op nauwelijks enkele dagen tijd drie keer het BR record op de 400 meter indoor. Met een razendsnelle tijd van 51.62 in de finale won ze uiteindelijk een zilveren medaille, tot verbazing van de nationale en internationale sportwereld.

Moeilijke keuzes voor Borlée

Bij de Belgian Tornados haken Jonathan Borlée en Robin Vanderbemden af, ook al om geen risico's te nemen richting het outdoorseizoen. Het maakt de keuzemogelijkheden voor bondscoach Jacques Borlée, die eerder al Julien Watrin zag uitvallen door een diagnose van teelbalkanker, beperkter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , WK indooratletiek , Glasgow , Cynthia Bolingo , Belgian Cheetahs , Belgisch record 400 meter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni