| Cynthia Bolingo op de Memorial Van Damme.

Cynthia Bolingo wint de Gouden Spike en doorbreekt zegereeks van Nafi Thiam

© Belga
02/12/2023

Cynthia Bolingo heeft zaterdag in Mechelen haar eerste Gouden Spike gewonnen, de bekroning voor de beste atlete van 2023. Ze haalde het van haar boezemvriendin Nafi Thiam, die zo naast een tiende overwinning op rij grijpt.


Haar eerste Gouden Spike heeft Cynthia Bolingo te danken aan haar vijfde plaats op de 400 meter op het WK in Boedapest. Daar liep ze in de halve finales een Belgisch record van 49.96.

Ook Nafi Thiam kon nochtans goede adelbrieven voorleggen voor een tiende Gouden Spike op rij. Ze won het EK vijfkamp in Istanbul in een wereldrecord, maar moest daarna wel passen voor het WK outdoor met een achillespeesblessure. Thiam won zaterdag de Zilveren Spike, de bronzen Spike was voor Noor Vidts.

Brusseleir van’t joêr

Afgelopen donderdag werd Bolingo ook uitgeroepen tot Brusseleir van’t joêr. Die sleepte ze in de wacht vanwege haar wereldprestaties op de atletiekpiste, maar ook omwille van haar voortrekkersrol voor Brussel. De atlete strijdt namelijk voor een inclusievere maatschappij, zowel in Brussel als in de sportwereld. Zo heeft ze haar eigen liefdadigheidsinstelling "Bolongo Embracing Diversity". Specifiek voor Brussel is ze ambassadrice voor 'Beyond White Line".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni