| Thomas Detry in actie op de Olympische Spelen van Tokio in 2021.

Detry kent baaldag en zakt naar de zestiende plaats in de U.S. Open golf

© Belga
16/06/2024

Op de 124ste editie van de U.S. Open (prijzengeld: 21,5 miljoen dollar) is de Brusselse golfer Thomas Detry na een sterke tweede ronde van 67 slagen, goed voor een tweede plaats, met een derde ronde van 76 slagen naar een gedeelde zestiende plaats gezakt.


De 31-jarige Brusselaar, die gisteren, op dag twee zijn beste golf speelde met accurate afslagen en sublieme putting, kende een valse start met een bogey en een dubbele bogey op zijn eerste twee holes, hij sloeg daarbij respectievelijk één en twee slagen boven de par. Na een birdie op de par-5 vijfde hole moest hij op zijn eerste negen holes nog drie bogeys incasseren. Op hole tien volgde er een birdie, maar op zijn laatste acht holes ging hij nog twee keer in de fout. Detry had uiteindelijk negen slagen meer nodig dan tijdens zijn tweede ronde en moest veertien plaatsen inleveren.

Met zijn totaalscore van 212 slagen, twee boven par, telt hij negen slagen meer dan de Amerikaan Bryson DeChambeau, die vier jaar terug de U.S. Open op zijn erelijst schreef. Met drie slagen meer dan de leider, volgt een trio met de Amerikaan Patrick Cantlay, de Fransman Matthieu Pavon en de Noord-Ier Rory McIlroy, die zich in 2011 de beste toonde.

Slechts acht spelers staan, met nog achttien holes te spelen, met een score onder par op hun naam. De U.S. Open vindt plaats op de par-70 Pinehurst N° 2 golfbaan in het gelijknamige Pinehurst, North Carolina.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni