Cynthia Bolingo

| Cynthia Bolingo.

Geen Cynthia Bolingo op individuele 400 meter tijdens EK atletiek

© BRUZZ - Belga
30/05/2024

Belgian Athletics heeft donderdag zijn selectie voor het EK atletiek van 7 tot 12 juni in Rome vrijgegeven. Cynthia Bolingo, die het Belgische record bezit op de 400 meter vlak, loopt niet individueel en enkel in de estafettes.


Bovenop de 38 Belgische atleten die de rechtstreekse limiet haalden voor Rome, hebben er nog vier bijkomende namen hun selectie afgedwongen via de ranking. Het gaat om Helena Ponette (400m), Elise Vanderelst (1.500m), Timothy Herman (speerwerpen) en Jente Hauttekeete (tienkamp).

Opvallend in de selectie is dus dat Cynthia Bolingo past voor de individuele 400 meter. Potentieel is de Brusselse met haar persoonlijk record van 49.96 in staat om mee te doen voor de medailles. Bolingo is wél ingeschreven voor de Mixed Relay en de 4x400 meter met de Belgian Cheetahs. De andere Cheetahs zijn Camille Laus, Helena Ponette, Imke Vervaet, Liefde Schoemaker en Naomi Van Den Broeck.

Bij de Belgian Tornados geen Kevin noch Jonathan Borlée. De selectie bestaat uit Alexander Doom, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor, Christian Iguacel, Robin Vanderbemden, Daniël Segers en Florent Mabille.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Cynthia Bolingo , EK atletiek Rome , 400 meter , atletiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni