Niets gebeurd in meest overbodige minuten uit Belgische voetbalhistorie

24/01/2024
Updated: 24/01/2024 15.03u

Woensdagnamiddag werden in het Edmond Machtensstadion van Molenbeek de resterende vijf minuten (en nog wat blessuretijd) gespeeld van de competitiewedstrijd RWDM-Eupen. Die werd zondagavond gestaakt nadat ontevreden fans van de Brusselse club bommetjes en vuurwerk op het veld hadden gegooid, waarna scheidsrechter Verboomen besloot het duel te staken. Er gebeurde niets van betekenis op deze grijze weekdag, waardoor de score 0-1 bleef.

De reglementen van de voetbalbond bepaalden dat het restant van het veelbesproken duel woensdagnamiddag moest ingehaald worden. Zonder publiek, maar met journalisten en teams van de zenders die de televisierechten bezitten van de Jupiler Pro League. In België is dat Eleven Sports/DAZN.

Om de luttele minuten goed in beeld te kunnen brengen vroegen de zenders ook aan RWDM om de stadionlichten aan te steken, ook al is dat strikt genomen wellicht niet nodig. Eleven/DAZN stuurde trouwens exact hetzelfde aantal mensen naar de wedstrijd als zondagavond. Goed voor een extra kostprijs van 20.000 euro. Ook andere media hadden duidelijk hun focus gericht op de 'spookwedstrijd', want in vergelijking met zondag waren er 15 extra journalisten geaccrediteerd.

Wat de veiligheid betreft mocht het wat minder: in totaal waren er vanmiddag 12 stewards aanwezig. Bij een doorsnee wedstrijd van RWDM zijn dat er 36.

De wedstrijd herbegon met een scheidsrechterbal op de plaats waar de bal zich bevond toen Verboomen zondagavond besliste de spelers en zijn grensrechters naar de veilige kleedkamer te sturen.

In het restant gebeurde niets van betekenis. Met de eindscore van 0-1 doet RWDM een slechte zaak in het algemeen klassement. De Brusselaars staan nu op de dertiende plaats, met nog drie punten voorsprong op Eupen. De laatste vier in het klassment spelen later dit seizoen een nacompetitie om de degradanten uit eerste klasse aan te duiden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RWDM-Eupen, Jupiler Pro League, Gestaakte wedstrijd, wangedrag supporters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni