Belga

| Het laatste sportieve optreden van Jonathan Borlée dateert al van de WK atletiek, vorige zomer in Boedapest.

Kevin en Jonathan Borlée zetten alles op Olympische Spelen, EK hoogst onzeker

© Belga - BRUZZ
25/05/2024

Kevin en Jonathan Borlée, die met fysieke kwalen kampen sinds het begin van hun laatste profseizoen, hebben hun terugkeer in competitie nog niet gepland. De tweeling uit Sint-Pieters-Woluwe deelde dat mee tijdens de voorstelling van de eerste aflevering van 'The Final Lap, een documentaire die aan hen is gewijd. Het EK in Rome, van 7 tot en met 13 juni, lijkt geen optie meer.

"We bekijken het van dag tot dag. Het is moeilijk voor ons om een planning op te stellen voor de komende twee weken. Soms voel je iets op fysiek vlak, maar soms ook niet", legde Jonathan Borlée uit.

Hun deelname aan het EK in Rome (7-13 juni) lijkt dan ook twijfelachtig. De twee broers concentreren zich liever volledig op de Olympische Spelen. "We willen in aanloop naar de Spelen geen risico's nemen zoals we dat vroeger eerder wel deden. We weten nu dat het ons een of twee weken zou kunnen hinderen."

De documentaire 'The Final Lap' blikt terug op hun carrière aan de hand van archiefmateriaal en talrijke persoonlijke getuigenissen. De eerste drie afleveringen worden vanaf 6 juni uitgezonden op Pickx+. De laatste aflevering wordt uitgezonden na de Olympische Spelen, het einddoel van de broers, en moet dus nog opgenomen worden.

"Iedereen hoopt op een goede afloop", glimlachte Jonathan Borlée. In Parijs hopen de broers Borlée komende zomer een carrière op het hoogste niveau, die in 2008 begon op de Spelen in Peking, op een waardige manier af te sluiten. "We gaan er helemaal voor, wat de uitkomst ook is. Dan kunnen we zeggen dat we ons een hele carrière lang 100 procent hebben gegeven", vatte Kevin Borlée samen.

"We zeiden tegen onszelf dat we vanaf oktober van elk moment van dit seizoen zouden genieten, iets wat we tijdens onze carrière wel eens vergaten te doen", voegde zijn broer Jonathan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe , Sport , Kevin Borlée , Jonathan Borlée , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni